Ainbo

Faqet e ngjyrosjes Ainbo.

Faqet e ngjyrosjes Ainbo të printueshme falas.

Ainbo: Spirit of the Amazon është një film aventurier i animuar me kompjuter nga 2021 viti. Komploti tregon për një vajzë të re aventuriere të quajtur Ainbo, e cila niset me udhërrëfyesit e saj shpirtëror të kafshëve, për të shpëtuar parajsën tuaj në xhunglën e amazonit nga druvarët dhe minatorët. Filmi merret me një rrëfim autentik të folklorit të pyjeve tropikale të Amazonës. Filmi përmban mesazhe dhe tema të fokusuara në ekologji.

Në xhunglën më të thellë të Amazonës, Candámo, urodziła się i dorastała dziewczyna. Nazywa się Ainbo, ai është trembëdhjetë vjeç dhe jeton në një qytetërim të panjohur, i cili qëndron mbi kurrizin e Frymës Nënë më të fuqishme në Amazon, Turtle Motelo Mama. Një ditë ajo zbulon, se atdheu i saj është nën kërcënim dhe ajo e kupton, że na świecie są inni ludzie oprócz jej ludu. Walcząc o uratowanie swojego raju przed wyrębem i nielegalnym wydobyciem, fillon të luftojë për të shmangur shkatërrimin dhe të keqen e afërt të Yacuruna, ciemności żyjącej w Amazonii. Cornell DeWitt i jego firma zajmująca się wyrębem starają się oczyścić działkę lasu deszczowego. Przedsiębiorca śledzi plotki o lukratywnej ukrytej kopalni gdzieś w lesie deszczowym. Jednak drwale trafiają na skrzyżowanie plemienia Candámo Ainbo. Zwisający gaj, Ainbo prosi Motelo Mama o pomoc w powstrzymaniu niepokoju w lesie. Fryma e Amazonës del nga ujëvara. Fantazma i thotë asaj, se vetëm Ainbo mund ta shpëtojë fshatin. Następnie jest kierowana przez swoje zwierzęce duchy, Vacę i Dillo, për të shpëtuar tokën dhe njerëzit e saj, para se të jetë vonë.

Fakte argëtuese për Amazonën dhe banorët e saj – Pylli i shiut të Amazonës është pylli më i madh i shiut në botë, më e madhe se dy pyjet e tjera shiu më të mëdha – në pellgun e Kongos dhe Indonezinë – bashkuar.
– Estimatedshtë vlerësuar, që ka Amazon 16,000 specie pemësh dhe 390 miliarda
pemë të vetme.
– Pothuajse dy të tretat e pyjeve tropikale të Amazonës ndodhen në Brazil.
– Estimatedshtë vlerësuar, që ka Amazon 2,5 miliona lloje insektesh. Më shumë se gjysma e specieve në pyjet e shiut të Amazonës jetojnë në majat e pemëve.
– Fisi Yanomani, duke numëruar 20 000 anëtarët, është fisi më i madh në pyjet e shiut të Amazonës.
– Këto fise jetojnë jashtë tokës dhe rritin lloje të ndryshme frutash dhe
perime, siç janë bananet, passiflora, papaja, misri, maniok i
fasule dhe popullore “fryt i madh” – Unë ha acai.
– Popullsia indigjene që banon në pellgun e Amazonës është e rrallë
sasiore, por përafërsisht 20 milion njerëz në 8 Vendet e Amazonës dhe Departamenti i Guajanës Franceze klasifikohen si “vendës”.
– Dy të tretat e kësaj popullsie jetojnë në Peru, por shumica e kësaj popullsie
ai nuk jeton në Amazon, por në malësi.
– Dikur jetonte në pyjet e shiut të Amazonës 10 miliona njerëz autoktonë në pyjet e shiut të Amazonës. Sot, numri i njerëzve autoktonë në Amazon është shumë më i vogël. Atje, kush qendroi, ata duan një gjë mbi të gjitha: vazhdoni mënyrën tuaj tradicionale të jetës. Mënyra e qëndrueshme e jetës Njerëzit autoktonë kanë jetuar në pyjet e shiut nga përafërsisht 12 000 vjet.
– Blegtoria është përgjegjëse për përafërsisht 70 përqindja e shpyllëzimit në Amazon.
Amazon.